OMMaria Guggenheim (42), er uddannet skuespiller i Paris. Tre måneder efter hun startede på sin skuespilleruddannelse, fik hun sin første hovedrolle på TV. Hun har senere haft andre hovedroller i TV-serier og TV-film i Frankrig og Italien og har bl.a. spillet over for prisbelønnede Romane Bohringer, en af Italiens mest populære skuespillere Claudio Amendola og Uwe Ochsenknecht (i Danmark nok mest kendt fra Das Boot).

Foto af Maria Stougård

Som professionel skuespiller er Maria bl.a. blevet coachet af Pascal Luneau (coach for Oscar- belønnede Marion Cotillard (Spurven) og Jack Waltzer (coach for Dustin Hoffman, Sigourney Weaver, Robert Duvall m.fl.).

Maria er blevet castet til hovedroller i mange udenlandske film; bl.a. en film, hvor hun skulle spille overfor Hugh Grant. Maria fik ikke rollen – det gjorde Hugh Grant heller ikke. I Danmark er hun blevet castet til den kvindelige hovedrolle i En Kongelig Affære.

På Den Danske Filmskoles Efteruddannelse har Maria også været ansvarlig for workshop for professionelle skuespillere med en anerkendt international coach. Workshoppen blev efterfølgende omtalt som en af de bedste i Filmskolens historie.

På Den Danske Filmskole har Maria også skrevet om de kreative processer inden for manuskriptskrivning og er blevet benyttet som konsulent.

I dag bor Maria Guggenheim i Nordvestjylland, skriver på et manuskript til en fiktionsbog og underviser i skuespil og manuskriptskrivning.